IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 12 februarie 2017

73.Pinul(Pinus spp.)


Este cunoscut ca unul dintre cele 7 căpetenii ale copacilor irlandezi. Distilarea uscată a acelor, crengilor şi conurilor de pin silvestru (Pinus sylvestris) dă cel mai calitativ ulei de pin folosit pentru parfumuri şi pentru expectorante în inhalaţii pentru bronşită şi răceală. Rădăcina este inclusă în unele produse pentru stimularea părului.
Din acele şi rămurelele tinere de pin alb (Pinus strobus, Pinus alba) sunt făcute infuzii pentru tuse şi ca antiscorbutice - se folosesc 2 linguriţe la cana de apă şi se fierb la foc mic timp de 20 de minute. Cu un conţinut bogat de vitamina C, i-au ajutat pe strămoşii noştrii să treacă peste iernile lungi şi geroase. Nodurile lemnoase de pin sunt fierte cu angelica şi rămurele de gutui şi de dud pentru a face o baie pentru artrită şi reumatism. Acele de pin se fierb în baie de aburi în uleiurile pentru masaj. Acest ulei este utilizat extern pentru a calma durerile reumatismale, bronşita cronică, pneumonia şi nefritele. Pur şi simplu acoperiţi acele de pin cu ulei de măsline de cea mai bună calitate şi fierbeţi fie la foc mic timp de 20 de minute, în baie de aburi.
Răşina de pin vindecă rinichii, ficatul şi plămânii. Parfumul său este calmant atât pentru plămâni cât şi pentru nervi.
Părţi folosite: ace, crenguţe şi nodurile lemnoase.
Utilizări magice: Pinul este simbolul păcii al confederaţiei Iroquois a nativilor americani. Pinul se arde pentru a purifica ambientul şi cu crenguţe se decorează casa pentru bucurie şi vindecare. În acelaşi scop se arde cu ienupăr şi cedru. Conurile şi fructele proaspete cu coajă lemnoasă de pin se poartă pentru a spori fertilitatea. Pentru a purifica o zonă în care urmează să se desfăşoare un ritual în aer liber se mătură cu o crenguţă de pin. Uleiul esenţial de pin este adăugat în amestecurile pentru protecţie, bani, purificare şi vindecare.
Aromoterapie: uleiul esenţial de pin (Pinus sylvestris) se utilizează în cazurile de păduchi, scabie, răni, transpiraţie excesivă, artrită, dureri musculare, gută, circulaţie deficitară, nevralgii, astm, reumatism, răceală, bronşită, guturai, tuse, sinuzită, cistită, dureri în gât, infecţii urinare, epuizare nervoasă, oboseală, condiţii legate de stres. Efect de consolidare, curăţare, restaurare, relansare, răcoritor, calmant şi stimulent.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu