IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 12 februarie 2017

74.Roiniţa(Melissa officionalis)


Această plantă stufoasă cu tulpina pătrăţoasă, frunzele au un miros de lămâie, şi florile târzii de vară se maturează şi îşi schimbă culoarea de la alb sau galben la albastru pal. Frunzele proaspete dau o aromă delicată multor feluri de mâncare, uleiurilor, oţeturilor şi lichiorurilor. Se pot adăuga în apa de baie pentru a relaxa. Roiniţa, cunoscută şi sub numele de melisa, calmează muşcăturile de insecte, iar ceaiul este sedativ şi tonic.
Părţi folosite: frunze şi flori
Utilizări magice: înmuiaţi în vin pentru 3 ore, scoateţi planta şi serviţi împreună cu prietenii şi cei dragi. Planta mai este folosită în ritualurile de asigurare a succesului.
Aromoterapie: uleiul esenţial de melisa este mai scump datorită cantităţilor necesare de material, între 3,5 - 7 tone pentru obţinerea unui kilogram de ulei esenţial. Uleiul care rezultă din această plantă are un miros dulce, este un lichid de un galben deschis. A fost numit "elixirul vieţii" de către medicul roman antic, Avicenna. Planta a fost asociată în special cu tulburările nervoase, cu inima şi emoţiile, a fost folosită pentru anxietate, melancolie, pentru a consolida şi revigora spiritul vital.
Kurt Schnaubelt spunea: "modul în care uleiul de melisa combină o componentă antivirală excelentă cu o putere sedativă răspândită, dar liniştitoare este greu de imaginat. Prin complexitatea, puterea şi blândeţea sa, uleiului de melisa ilustrează perfect modul în care natura de-a lungul timpului a reuşit să funcţioneze tot timpul mai bine decât medicamentele sintetice."
Atenţie! Uleiul de melisa oferit la preţuri extrem de scăzute este posibil să fie alterat în vreun fel şi nu va avea aceleaşi proprietăţi ca ale unui ulei esenţial adevărat.
Uleiul esenţial de melisa este un puternic antiviral, calmează durerile de cap, ajută la echilibrarea emoţiilor, reduce agitaţia, îmbunătăţeşte calitatea vieţii, este calmant, reconfortant, sedativ, fortifiant, euforizant, bactericid, antialergic şi înălţător.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu