Se pun la macerat timp de 14 zile in 750 ml alcool de secara (sau alcool de 38- 40°) urmatoarele: 10 gr aloe frunze zdrobite, 5 gr rasina de brad, 2 gr sofran, 10 gr flori de salcam, 10 gr foi de dafin, 10 gr troscat, 10 gr gentiana, 10 gr frunze de frasin, 5 gr fenicul, 5 gr radacina de scaiete, 10 gr angelica, 10 gr boabe de ienupar pisate. Sticla se pune aproape de o sursa de caldura si se agita zilnic. Dupa 14 zile se strecoara si se pune in sticlute mici de culoare inchisa. Se ia cate o lingurita de 3 ori/zi inaintea meselor principale cu 15-20 minute. Se tine regim fara carne de porc, grasimi, alcool, cafea, tutun, otet, zahar, paine alba.
Se curata 4 catei de usturoi, se pun intr-o ceasca si se toarna peste ei o lingura de ulei de masline presat la rece. Se adauga putin patrunjel verde si o frunza de dafin. Se lasa la macerat amestecul pe timpul noptii. Se consuma preparatul dimineata pe stomacul gol cu o felie de paine prajita, timp de 3 luni.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu