IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

marți, 28 februarie 2017

Hipertensiune

- Se fac 4 tincturi din: talpa gastei 20 g, rozmarin 20 g, roinita 20 g, vasc 40 g, paducel 40 g. Fiecare din aceste plante se pune in sticlute de 250 ml, dupa ce au fost maruntite; se toarna peste ele 200 ml alcool de 87°. Sticlele se inchid ermetic. Se agita zilnic. Dupa 14 zile se strecoara prin tifon, se pune fiecare tinctura in cate o sticla care se inchide ermetic. Se consuma, cu 30 minute inainte de fiecare masa (de 3 ori/zi) principala cate 5 picaturi din fiecare, diluate intr-un pahar cu apa. Tratamentul dureaza cel putin 3-4 luni. - Se amesteca o lingura de radacina rasa de hrean cu o lingura de miere pana cand se obtine o pasta omogena. Acest amestec se inghite in intregime dimineata inainte de micul dejun. Cura se tine 30 de zile si se repeta la fiecare 2 luni. Tratamentul se aplica de 4 ori/an, timp de 3 ani. In paralel, se bea o infuzie de leustean obtinuta din 2 linguri de frunze la o cana cu apa clocotita. Se infuzeaza 15 minute, se strecoara, se beau 2 cani/zi. Mult mai puternica este tinctura din 20 gr frunze + 20 gr radacini de leustean macerat 10 zile in 100 ml alcool de 70°. Se iau de 3 ori/zi cate 25 de picaturi diluate in jumatate de pahar cu apa.


Alta reteta:

- se prepara un macerat la rece din: 3 lingurite de vasc uscat, 1 lingurita de rozmarin la o cana (250 ml apa). Se lasa de seara pana dimineata la temperatura camerei. Se beau 2 cani/zi dimineata si seara timp de 1 luna. - tinctura de talpa-gastei- se prepara din 20 gr planta la 100 ml de alcool de 70°. Se lasa la macerat 8 zile, dupa care se consuma cate 20-40 picaturi o data, de 3 ori/zi.  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu