- Se prepara reteta din: 1 kg morcovi (rasi pe razatoarea mare), 1 kg zahar, drojdie cat o nuca si 3 litri apa. Se pun toate intr-un borcan, se amesteca pana se topeste zaharul si se aseaza aproape de o sursa de caldura. Se lasa 3 saptamani acoperit cu o hartie la gura, ca sa nu intre praful. Compozitia nu se mai amesteca. In timpul macerarii, morcovii se misca prin borcan in sus si in jos, iar cand medicamentul este gata, se aseaza pe fundul borcanului. Lichidul se limpezeste. Se strecoara si se trage in sticle. Se ia de 3 ori/zi inainte de mesele principale cate un paharel de 100 ml. Dupa ce lichidul se termina, tratamentul se poate repeta la un interval de 3 saptamani.
- Se preapara un sirop contra bronsitei astmatice si anginei pectorale. Se pun intr-un vas la macerat timp de 7 zile urmatoarele ingrediente: 1 kg miere, sucul de la 10 lamai si 10 capatani de usturoi date prin masina de tocat. Se iau cate 4 lingurite/zi.
- Se pun intr-un litru de apa coaja de la o portocala si 4 frunze de dafin. Se lasa la macerat 4 ore, se filtreaza si se bea pe stomacul gol in mai multe reprize.Acest preparat scade febra, elimina durerile de cap si ajuta la o refacere rapida.
- Se amesteca un pahar suc de ridiche neagra cu un pahar miere. Preparatul se pastreaza la frigider. Se iau 2 linguri de 3 ori/zi.
- Se prepara apa de sfecla: se iau 2 borcane de 10 litri fiecare, 2 kg de sfecla rosie curatata, se dau pe razatoarea mare dupa care se pun intr-un borcan peste care se toarna apa clocotita pana se umple borcanul. Incepand cu a doua zi se consuma numai acel lichid in loc de apa (1 1/2 - 2 litri/zi). Cand lichidul este pe sfarsite, pregatim cel de al doilea borcan. Tratamentul nu trebuie intrerupt 3 luni.
- Se prepara apa de sfecla: se iau 2 borcane de 10 litri fiecare, 2 kg de sfecla rosie curatata, se dau pe razatoarea mare dupa care se pun intr-un borcan peste care se toarna apa clocotita pana se umple borcanul. Incepand cu a doua zi se consuma numai acel lichid in loc de apa (1 1/2 - 2 litri/zi). Cand lichidul este pe sfarsite, pregatim cel de al doilea borcan. Tratamentul nu trebuie intrerupt 3 luni.
- O ceapa taiata marunt se fierbe cu 250 ml alcool rafinat, pe foc foarte mic, pana cand spirtul se evapora complet, iar ceapa se ingalbeneste putin. Se adauga: 250 gr zahar, 250 gr miere de albine, 250 gr unt, 250 gr ulei de floarea soarelui. Se fierb pana se obtine un sirop usor legat (aproximativ 800 gr). Se strecoara si ceapa se arunca. Se adauga 30-40 de picaturi de tinctura de propolis cand produsul s-a racit. Se iau 3 lingurite/zi pentru copii si 3 linguri/zi pentru adulti.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu