IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 1 martie 2017

Ciocuri, leziuni si dureri ale coloanei vertebrale

Ciocuri


- Alifia de sanziene: 20 g planta uscata, bine maruntita se pun la macerat timp de 12 ore in 30 ml spirt sanitar, intr-un borcan inchis ermetic. Se adauga 200 ml ulei de masline si se tine in „bain marie“ timp de 3 ore, agitand vasul din cand in cand. Se lasa in repaus 3 zile, dupa care se filtreaza. Dupa filtrare, se pune intrun vas pe foc si se adauga 50 g ceara de albine, amestecandu-se continuu pana se topeste. Dupa racire, se pastreaza la rece. Se fac frictionari de-a lungul coloanei vertebrale in fiecare seara. - Tinctura din: 70 gr marul lupului, 10 gr jojoba, 10 gr tataneasa, 10 gr cimbru. Peste aceste plante, intr-un borcan, se adauga 500 ml spirt sanitar. Borcanul se inchide ermetic si se lasa la macerat 15 zile, agitandu-se din cand in cand. Se filtreaza si se pastreaza in sticle de culoare inchisa. Cu aceasta tinctura se pun comprese pe zona afectata, tinandu-se de seara pana dimineata.

Leziuni 


Pentru masarea zonelor dureroase se foloseste un ulei de masline presat la rece combinat cu pulbere de ardei iute.

Dureri 


Se amesteca o cana de hrean ras si o cana de malai si se pun intr-o bucata de material de bumbac. Se unge pielea cu osanza de porc si apoi se aseaza compresa. Se tine 45 de minute. Se repeta cel putin 3 zile. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu