IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

vineri, 10 martie 2017

Dureri de cap de etiologie neclara



* Un pahar de suc de ceapa se amesteca cu un pahar de miere de albine si se consuma cate o lingura, inainte de masa.


* Se da prin razatoarea marunta sau prin masina de tocat 150 g de hrean. Se amesteca cu 0,5 kg de portocale tocate, 300 g de zahar praf si un litru de vin rosu. Amestecul obtinut se fierbe in aburi, intr-un vas inchis, timp de o ora. Se raceste, se strecoara si se bea cate o jumatate de pahar, la doua ore dupa masa sau cand apar dureri. Efectul se mareste daca in acelasi timp se inmoaie un prosop in apa fierbinte si se infasoara in jurul capului, in asa fel incat sa fie acoperite tamplele.


* Imediat ce apare durerea, preparati un pahar de ceai negru foarte fierbinte, incalziti in ceai o lingurita si apasati cu ea pe aripa nasului din acea parte pe care se simte durerea mai tare. Dupa racirea partiala a linguritei, procedura se repeta. Apoi, cu lingurita din nou incalzita, se apasa pe lobul urechii din aceeasi parte.Varfurile degetelor se incalzesc si ele de paharul cu ceai, dupa care se bea ceaiul.


* 0,5-1 lingura de pulbere din radacina de ghimbir se infuzeaza in termos in 200 ml de apa clocotita, timp de 30 minute. Se bea de 2-3 ori pe zi.


* In lunile iunie-iulie se culege coaja de salcie capreasca si se usuca. O lingurita de coaja maruntita se infuzeaza in 200 ml de apa clocotita, pana la racire, intr-un vas bine inchis, apoi se strecoara si se bea cate o lingurita de trei ori pe zi, timp de 12 zile. Se face o pauza de 10 zile, dupa care tratamentul se repeta inca 12 zile. 


* Cateva fire de par se rasucesc pe degetul aratator si se trage de pielea capului, de parca ai vrea sa o desprinzi de pe cutia craniana. Procedeul se repeta pe toata suprafata capului, de mai multe ori, pana ce se depisteaza un loc unde se aude un sunet specific (un scartait), unde se localizeaza cauza durerii. Locul acesta trebuie frectionat cu orice preparat analgezic naturist sau de farmacie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu