IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

vineri, 10 martie 2017

Retete cu ghimbir

Radacina noduroasa care se remarca prin gustul ei picant si acru, ghimbirul figureaza printre remediile "de casa" cele mai larg utilizate si studiate la ora actuala. Asemanator cu curcuma si cu cardamomul, ghimbirul se foloseste in scopuri medicale, cel putin de 5000 de ani, fiind recunoscut in lumea intreaga pentru capacitatea sa de a calma starea de greata (mai ales la femeile gravide), voma si alte tulburari digestive. In cursul ultimelor decenii, utilizarile potentiale ale ghimbirului s-au extins mult dincolo de sistemul digestiv.

Daca aveti tulburari stomacale sau ati racit si faceti febra, ghimbirul va poate fi de folos. Il puteti incorpora in mancaruri pentru a "parfuma" alimentele, il puteti bea sub forma de ceai, il puteti consuma confiat sau sub forma de biscuiti etc.

Numeroase plante medicinale trebuie luate in cantitati mari, pentru a avea efecte benefice. Nu si ghimbirul: cantitatea utilizata intr-un sos sau intr-un sote este, in general, echivalenta sau chiar superioara cu cea pe care o contin suplimentele alimentare.

Substantele active isi pastreaza eficienta, indiferent de forma in care se prezinta ghimbirul. Unele persoane prefera gelulele, fiindca sunt usor de luat si furnizeaza o doza concentrata si precisa de ghimbir. Posologia obisnuita este de 100-200 mg, de trei ori pe zi. Dar iata echivalentul si sub alte forme:

* O bucata de ghimbir de circa 1 cm grosime. Dand-o pe razatoare, se elibereaza mai multe substante active decat daca o taiati felii sau daca o tocati. Este important, de asemenea, sa cumparati ghimbirul cand este proaspat si sa evitati rizomii moi si/sau zbarciti.
* O lingurita de ghimbir pudra.
* Una sau doua bucati de ghimbir confiat.
* O ceasca de ceai preparat cu un plic sau cu o jumatate de lingurita de ghimbir ras, la o ceasca de apa fierbinte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu