IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

vineri, 10 martie 2017

Greata



Ghimbirul se numara printre remediile cele mai eficiente impotriva raului de calatorie (de zbor, de mare etc.) si a durerilor clasice de stomac. Unele studii au demonstrat chiar ca este la fel de eficient ca anumite medicamente anti-greata.

Compusii chimici care-i dau ghimbirului gustul de lamaie - in special gingerolul si shogaolul - reduc - pare-se - contractiile intestinale, neutralizeaza acizii digestivi si inhiba "centrul vomei", situat in creier. Medicii recomanda frecvent ghimbirul pentru prevenirea starii de greata, caci, spre deosebire de medicamentele clasice, el nu provoaca somnolenta. Planta este utilizata, de asemenea, pentru reducerea greturilor post-operatorii si a celor provocate de chimioterapie.


In mod clar, ghimbirul este mult mai eficace pentru prevenirea, decat pentru calmarea starilor de greata. Daca suferiti de rau de calatorie, de exemplu, trebuie sa-l luati inainte de a urca in masina sau de a va imbarca pe vapor: cu cel putin 20 de minute inaintea plecarii, luati circa 1/4 de lingurita de ghimbir macinat (pudra), 1 g de ghimbir sub forma de gelule sau o bucatica de 1 cm de ghimbir proaspat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu