IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

vineri, 10 martie 2017

Arsuri de stomac


Toate substantele chimice pot fi clasate in functie de pH-ul lor, care masoara aciditatea sau alcalinitatea. Cu un pH egal cu 7, apa este neutra. Un pH peste 7 este alcalin, iar unul sub 7 este acid. Cu un pH de 8,4, bicarbonatul de sodiu este usor alcalin si neutralizeaza efectul substantelor acide.

Sa luam cazul arsurilor de stomac. Acestea survin, in general, atunci cand acidul clorhidric din stomac urca pe esofag, provocand o arsura tranzitorie. Puteti scapa de senzatia aceasta dezagreabila inghitind un comprimat de bicarbonat sau o lingurita de praf, dizolvat intr-un pahar cu apa si cateva picaturi de zeama de lamaie (care ajuta la disiparea gazului pe care-l poate forma bicarbonatul cand se combina cu acizii din stomac).

Acest remediu neutralizeaza acidul clorhidric, transformandu-l in clorura de sodiu si in gaz carbonic, inofensive. Efectul nu dureaza decat circa 30 de minute, dar se produce aproape instantaneu.

(Atentie: nu folositi acest remediu prea des, pentru ca bicarbonatul de sodiu contine o cantitate mare de sodiu, care poate face sa creasca tensiunea arteriala.)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu