IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

marți, 14 martie 2017

Utilizări ale ghimbirului



Reducerea atacurilor acide asupra dintilor. Acizii produsi de bacteriile prezente in gura erodeaza smaltul dintilor. Le puteti neutraliza, clatindu-va gura, de cateva ori pe zi, cu o solutie pe baza de bicarbonat de sodiu. Puteti, de asemenea, sa umeziti periuta de dinti (cu apa) si s-o introduceti in bicarbonat, inainte de-a o folosi. Bicarbonatul (care intra, astazi, in compozitia multor paste de dinti) este usor abraziv si "lustruieste" dintii fara sa le afecteze smaltul.

Dezodorizarea delicata a picioarelor. Adaugat in apa pentru baia de picioare, bicarbonatul neutralizeaza acizii bacterieni, responsabili pentru mirosul neplacut. Il puteti utiliza, de asemenea, pentru combaterea mirosului de transpiratie de la subsuori.

Calmarea intepaturilor de insecte. Nu va scarpinati, pana la sange, dupa ce ati fost intepati, ci amestecati imediat putin bicarbonat cu apa si aplicati pasta pe locurile cu mancarimi. Aceasta pasta poate contribui, de asemenea, la calmarea mancarimilor produse de varicela.

Calmarea pielii copiilor. Copiii sugari, care sufera de un eritem fesier, se simt mai bine dupa o baie cu bicarbonat. Adaugati putin praf la apa de baie - reduce mancarimile si calmeaza iritatia pielii.

Eliminarea infectiilor vezicii. Vezica este un mediu usor acid, in care prospera bacteriile. In caz de infectie, un pahar de apa cu putin bicarbonat de sodiu este bautura ideala de la sfarsitul mesei.

Vindecarea durerilor de gat. Puneti o jumatate de lingurita de bicarbonat intr-un pahar cu apa si faceti gargara din 4 in 4 ore, pentru a reduce substantele acide care provoaca durerea. Clatitul gurii cu aceasta solutie permite, de asemenea, vindecarea aftelor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu