IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

joi, 13 aprilie 2017

Constipatie



Apa rece
Metoda naturala cea mai simpla si eficienta pentru a inlatura constipatia este sa bei dimineata, pe stomacul gol, imediat dupa trezire, un pahar de apa rece. Este un laxativ fara egal.
Flori de porumbar
Cea mai mica neplacere legata de scaun se rezolva cu ajutorul ceaiului de flori de porumbar. Se opareste o lingurita de planta cu o cana de apa clocotita, vreme de 15 minute. Se bea dimineata, pe stomacul gol, vreme de trei zile.
Sirop de violete
Trei pumni de petale de violete se pun intr-un recipient si se acopera cu apa clocotita. Preparatul se face dimineata, apoi sticla se inchide ermetic si se lasa la macerat pana seara. Se strecoara, presandu-se bine petalele ca sa le iasa esenta. Se pune zahar pudra, de doua ori greutatea lichidului. Se pune pe baie de aburi si se lasa sa se ingroase pana ce seamana cu un sirop. Se pastreaza in vas inchis. Imediat ce aveti probleme cu intestinele, luati 2-3 lingurite pe zi. (Are efect foarte bun si in tuse.)
Mic dejun laxativ
Fierbeti intr-un ibric cu lapte 3-4 smochine taiate in patru plus 12 stafide. Lasati sa se raceasca. Se bea dimineata pe stomacul gol.
Peltea de soc
Mixati doi pumni de boabe de soc. Strecurati si puneti sucul la fiert pe foc foarte mic, pana se ingroasa. Adaugati - cam o treime din cantitate - miere. Se iau doua linguri dimineata, pe stomacul gol. Se pastreaza la frigider.
Supa bunicii
Puneti intr-un litru de apa un pumn de asmatui, un pumn de sfecla rasa, un pumn de salata verde si un pumn de urzici. Dati-le in cateva clocote, sarati-le si adaugati putin unt.
Coaja de portocala
Puneti la fiert coaja unei portocale proaspete, vreme de o jumatate de ora, in 250 ml apa. Aruncati apa si fierbeti-o din nou, 20 de minute, intr-o apa usor indulcita cu zahar (20 g la litru). Scoateti coaja si lasati-o sa se usuce pe un servetel. Mancati-o a doua zi dimineata, pe stomacul gol.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu