IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

marți, 2 mai 2017

Gripa si raceli de primavara



Bautura de cui incins - Puneti un ibric cu apa la fiert. Puneti sa se inroseasca pe flacara aragazului un cui de fier lung de 3 cm. Umpleti cu apa fierbinte o jumatate de pahar. Adaugati o pastila de aspirina si 2 lingurite de rom. Amestecati pentru a dilua pastila. Adaugati in pahar 9 cuisoare. Cand cuiul e rosu, apucati-l cu grija cu un cleste si varati-l in lichid. Asteptati sa sfaraie, scoateti-l afara, apoi beti lichidul incetisor, inghititura de inghititura (fara sa inghititi cuisoarele, care se filtreaza cu dintii). Culcati-va, invelindu-va cat mai gros pentru a transpira. Daca e necesar, repetati operatia. 

Vin fierbinte cu scortisoara: puneti la fiert o sticla de vin rosu. Adaugati 15 g de scortisoara, 5 bucati de zahar si cateva felii de lamaie. Beti o jumatate de sticla pe zi, impartita in 4 portii. Se repeta reteta, trei zile la rand. Gripa va cere indurare... 
Daca totusi boala treneaza, faceti o cura de mere. Mancati intre 500 g - 1 kg de mere rase, exceptand orice alt aliment, vreme de 2-3 zile. 

Baie de picioare cu mustar: mustarul bunicilor noastre este de mare actualitate in raceli mai usoare. Amestecati 150 g faina de mustar cu putina apa rece. Lasati-o sa stea un sfert de ora, apoi adaugati pasta obtinuta in 4 litri de apa calda (38 de grade). Turnati-o intr-un lighean si bagati-va picioarele inauntru. Temperatura apei nu trebuie sa depaseasca 40 de grade, fiindca mustarul isi pierde puterea. 
Cataplasme cu hrean: radeti radacina de hrean si puneti cataplasme pe piept. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu