IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 3 mai 2017

Leacuri cu flori pentru trup



Aromatizarea directa

Cel mai simplu si direct putem beneficia de miresmele tamaduitoare ale verii plimbandu-ne prin locurile cu copaci infloriti. O ora de plimbare printr-o padure cu salcami sau cu tei infloriti, o excursie printr-un crang cu soc, o jumatate de ora de odihna in preajma unei tufe de iasomie - sunt procedee extrem de simple de a intra in contact cu substantele odorizante vindecatoare pe care aceste flori le emana incontinuu. Acasa, ne putem pune la uscat, intr-un colt al camerei in care dormim, florile alese, care vor umple cu mireasma lor multe zile la rand incaperea, exercitandu-si efectele terapeutice. 

In fine, in medicina populara romaneasca se recomanda punerea sub perna sau in apropierea capului in timpul somnului a unui saculet de panza cu florile uscate alese, a caror mireasma o vom inhala in timp ce dormim. 

Baile 

Baile cu extracte de flori actioneaza pe doua cai: prin preluarea principiilor active direct la nivelul pielii si prin inhalarea vaporilor odorizanti ai plantei alese. Modul de pregatire al acestei bai este simplu: trei-patru maini de flori uscate se pun la macerat in doi litri de apa, vreme de 3-4 ore, dupa care se filtreaza. Extractul obtinut se pune deoparte, iar planta ramasa se fierbe in inca doi litri de apa. Dupa fierbere, infuzia se lasa sa se raceasca, dupa care se filtreaza, solutia rezultata combinandu-se cu maceratul obtinut anterior. Extractul rezultat va fi adaugat in apa din cada, care va avea o temperatura de aproximativ 39 de grade Celsius. O baie va dura douazeci-treizeci de minute, saptamanal fiind facute doua, maximum trei bai cu extracte de flori. 

Maceratul 

Se obtine din doua lingurite de planta, care vor fi puse intr-un pahar (200 ml) cu apa de izvor sau plata si vor fi lasate sa se macereze de seara pana dimineata, cand se filtreaza. Preparatul obtinut se va bea pe stomacul gol, trecandu-l pe sub limba si savurand aroma fiecarei inghitituri. Aceasta metoda este foarte eficienta, pentru ca beneficiem deopotriva de actiunea olfactiva a plantei si de principiile active care vor fi asimilate pe cale interna de catre organism si-si vor exercita efectele asupra sistemului nervos si endocrin. 

Extractele in miere

Se obtin numai din flori proaspete, care se vor toca marunt, se vor amesteca in proportia de 1:3 cu miere (o lingurita de planta la trei lingurite de miere) si se vor pune intr-un borcan cu capac, in care amestecul va sta vreme de macar trei saptamani. Dupa trecerea acestei perioade de timp, se va obtine un fel de dulceata, extrem de parfumata, care conserva proprietatile odorizante si bioenergetice ale plantei. Se administreaza 1-2 lingurite din acest remediu de 3-4 ori pe zi. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu