IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

marți, 2 mai 2017

Retete siberiene contra imbatranirii(2):Doua remedii orientale



Aceste doua leacuri contra imbatranirii au fost folosite de-a lungul mileniilor pe intreg cuprinsul Asiei. Sunt recunoscute ca fiind cele mai eficace remedii provenite din substante naturale si care impiedica senilitatea. Desi ele ridica potenta sexuala la barbati, nu sunt afrodisiace. Efectul este un rezultat al cresterii tonusului in organism, si nu se limiteaza la sfera sexuala. Sunt dinamizate toate functiile organismului - metabolismul sangelui, digestia, respiratia si toate functiile glandulare. Este vorba despre Panti si Ginseng, doua "leacuri" testate temeinic de cercetatorii rusi, care au stabilit ca ele au, intr-adevar, proprietati tonice deosebite. Ele sunt considerate leacuri universale - adevarate "medicamente miraculoase" ale medicinei orientale. Ambele provin din Siberia si au fost folosite de multe secole de catre samanii siberieni si practicantii medicinei populare. Se spune ca abilitatea lui Rasputin de a opri hemoragia tareviciului Alexandru, cauzata de hemofilie, se bazeaza pe folosirea unor preparate cu "ginseng", si nu pe puterea rugilor sale. Rasputin era originar din Siberia si, in timpul cat a stat la Petersburg, a legat o stransa legatura de prietenie cu dr. Badmaiev, un celebru practician al medicinii orientale. Dar sa ne ocupam de cele doua remedii "minune".

Panti
Sunt coarne tinere de cerbi, care traiau in salbaticia muntilor din regiunea Ussuri, in estul indepartat al Siberiei. Numele acestui animal este "cerbul nobil patat" (Cervus Dybovskii). Coarnele lui cad in fiecare toamna, la sfarsitul sezonului, iar primavara, ii cresc altele. Aceste noi coarne, inca crude si acoperite de un puf catifelat de culoare cafenie, sunt celebrele Panti. Ele sunt amputate si preparate intr-un fel original, fie fierbandu-le in alcool diluat, fie uscate la un soare foarte fierbinte. In timpurile de demult, cand cerbii erau numerosi in muntii Siknote-Alin, vanatorii ii omorau deseori, indepartand "panti", odata cu partea de sus a craniului. Numai coarnele foarte tinere erau pretuite. Erau numite "elixir al tineretii", deoarece actionau ca un puternic tonic de intinerire. Astazi, cerbii nobili siberieni nu mai exista in stare de salbaticie. Sunt crescuti in ferme speciale, langa Vladivostok. O buna pereche de panti (calitatea depinde de varsta, marime, culoare si simetrie) era cumparata la preturi astronomice, de la 2000 de ruble in aur, la 100 de ruble, pentru o pereche inferioara. Astazi, industria farmaceutica din Rusia foloseste Panti la prepararea unui tonic numit Pantakrin, prescris de doctori pentru debilitate. In paralel, fiecare farmacist oriental are formula sa proprie pentru a prepara Panti, distribuindu-si produsele in Europa, America si Asia. Din pacate, medicamentul nu prezinta totdeauna si garantii de calitate, comerciantii fiind, adesea, escroci. Cumparat la preturi exorbitante, Panti se dovedeste un remediu nefolositor si fara efect.
Dar chiar daca Panti este supra-apreciat de practicienii asiatici, adevarata "stea" a medicinii de intinerire este ginsengul, despre care se spune ca are o "putere" ce depaseste capacitatile curative ale tuturor medicamentelor la un loc.

Ginsengul
Cunoscuta sub denumirea de "radacina omului" (jen-shen) la chinezi si "radacina vietii", la siberieni, ginsengul este o planta ce tine din punct de vedere botanic de familia araleelor. Ginsengul cel bun este o planta salbatica ce creste in locuri inaccesibile din muntii Sikote-Alin, din estul indepartat al Siberiei. Si pentru ca boabele si radacinile acestei plante reprezinta hrana preferata a pasarilor si cartitelor, acestea sunt foarte rare. Inainte de 1989, cand se gaseau intr-un an 20-30 radacini, era victorie de rasunet. Astazi, cand "vanatoarea" de ginseng veritabil a devenit de domeniul trecutului, intamplarea ca un negustor chinez sa vanda o radacina adevarata, originala, de ginseng, este un fenomen. (O asemenea relicva exista la expozitia agriculturii din Moscova, asigurata la valoarea de 25.000 de ruble.)
In fiecare vara, ginsengul produce un singur ciorchine de boabe, asemanatoare unor clopotei, si care sunt mancate imediat de pasari. Planta are o longevitate neobisnuita - pana la 15 ani -, dar este valabila ca remediu numai intre varstele de 5-8 ani. Tulpina lunga si boabele nu sunt folositoare, ci numai radacina. Are o culoare delicata, ca cea a pielii, de marimea unui morcov mic si forma asemanatoare corpului uman. Cu cat forma se aseamana mai mult cu cea a corpului, cu atat valoarea sa este mai ridicata. Toate radacinile sunt ori feminine, ori masculine, cele din urma fiind mai valoroase. Pretul radacinii salbatice de ginseng depinde de multi factori - varsta, "sexul", forma si starea sa. Toate radacinile delicate si tinere trebuie sa fie intacte, pentru a ajunge la un pret ridicat. 
Ginsengul era luat in doze homeopatice, sub forma unei infuzii alcoolice sau pudra (amestecat cu alte ierburi medicinale), iar cura prelungita innegrea parul alb, facea dintii sa creasca, iar ridurile dispareau. In ce priveste ginsengul comercializat astazi, el provine, in ciuda reclamei, din plantatii. Nu face rau, dar nu se compara cu stramosul sau din muntii Siberiei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu