IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

marți, 2 mai 2017

Retete siberiene contra imbatranirii(2): Remedii de alungat batranetea



Ceaiul de menta: menta este un bun intaritor al inimii. Frunzele uscate de menta - o lingurita pentru o cana de apa - dau o bautura calda foarte placuta. Aceasta se ia dimineata, o data pe zi.

Calciul.
 Este recomandat pentru a intarzia senilitatea, care se datoreaza lipsei sale in organism. In Rusia si Siberia se bucura de mare popularitate urmatoarea reteta, foarte eficienta si pentru a preveni tuberculoza. 

Ingrediente: 10 lamai, 6 oua, 150 g miere, 50 ml coniac. Metoda de preparare: 6 oua crude, proaspete si cu coaja alba, se pun intr-un borcan. Peste ele se toarna sucul de la 10 lamai proaspete. Borcanul se acopera cu o hartie neagra si se pastreaza la loc rece, intunecos, pana cand coaja oualor se dizolva (de obicei in 5-8 zile). Borcanul nu trebuie inchis ermetic. Un tifon impaturit este foarte bun. Imediat ce coaja oualor se dizolva, se adauga mierea si coniacul. Preparatul trebuie pastrat intr-un borcan de culoare cat mai inchisa (neagra, daca se poate), la loc intunecos si rece. Lumina distruge efectul terapeutic. 

Doza: 3 linguri pe zi, de trei ori, dupa mese. (Deseori, si o persoana perfect sanatoasa poate prezenta o forma de mici basicute aparute pe piele, care dau mancarimi. Simptomele arata lipsa de calciu. Preparatul cu lamaie si oua vindeca imediat eruptia. Preparatul se strica dupa 2-3 saptamani, de aceea, reteta trebuie repetata.

Tonic de hrean. Este recomandat pentru lipsa de energie, oboseala generala si pierderea poftei de mancare. Se ia o lingura de hrean proaspat ras, urmat de un paharel de apa calda (fiarta), de 5-10 ori pe zi, intre mese. Tratamentul se face cateva zile la rand. Hreanul este un tonic si un bun acumulator de energie. Tratamentul se poate repeta si 2-3 luni, daca este necesar.

Tonic de cartofi cruzi. Este recomandat tuturor persoanelor in varsta de peste 50 de ani, ca un preventiv al arterosclerozei. Un cartof crud de marime obisnuita, spalat si curatat, se rade marunt. Atat sucul, cat si razatura se iau in fiecare dimineata, inainte de masa.

Tonic de usturoi. Este recomandat tuturor persoanelor in varsta, mai ales daca prezinta semne de arteroscleroza. Se prepara dupa cum urmeaza: umpleti o sticla de 0,50 litri cu usturoi pisat si adaugati apoi alcool. Pastrati preparatul timp de doua saptamani la caldura, apoi strecurati-l. 

Doza: se ia o data pe zi, inainte de masa, incepand cu doua picaturi si adaugand in fiecare zi cate o picatura pana se ajunge la 25 de picaturi. Apoi diminuati doza, descrescand in fiecare zi cate o picatura, pana cand se ajunge la 0 picaturi. Rezultatele sunt extraordinare, daca tratamentul se face de doua ori pe an.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu