IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 1 februarie 2017

12. Cardamomul(Elettaria cardamomum)


Această plantă perenă face parte din familia ghimbirului, are flori albe cu dungi violet şi fructe verzi aromatice. Păstăile cu seminţe sunt un condiment destul de scump, fiind vândut ca întreg, verzi sau uscate la soare. Seminţele sunt digestive şi antispastice, iar rizomii sunt folosiţi în caz de oboseală şi febră. Uleiul esenţial de fructe aproape coapte este folosit în lichioruri şi parfumuri. Seminţele sunt un simbol al ospitalităţii.
Părţi folosite: seminţele
Utilizări magice: puţin picant, uleiul esenţial de cardamom aduce o energie potrivită pentru experimentarea unei energii sexuale mai profunde. Se arde pentru vrăji de dragoste. Seminţele se adaugă în vinul încălzit pentru a aprinde rapid dorinţele sexuale, sau se adaugă în plăcintele cu mere coapte.
Aromoterapie: uleiul esenţial de cardamom se utilizează în cazurile de greaţă, tuse, dureri de cap, ca tonic digestiv, pentru cazurile de dispepsie, oboseală mentală, tensiune nervoasă, anorexie, colici. Calităţi cheie ale uleiului - afrodisiac, reconfortant, răcoritor, înălţător, penetrant, calmant.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu