IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 1 februarie 2017

2. Alunul (Corylus avellana)


Este un arbust cu frunze căzătoare, cu mâţişori sau muguri primăvara şi cu ciorchini de alune toamna. Frunzele au fost folosite ca substitut pentru tutun.
Alunele sunt bogate în fosfor, magneziu, potasiu şi cupru. Alunele cu miere de albine vindecă o tuse cronică. Măcinaţi alunele cu un mixer, adăugaţi miere de albine astfel încât să se formeze o pastă, care este mâncată de mai multe ori pe zi, în doze de o lingură. Se adaugă şi puţin piper pentru a elimina flegma.
Părţi folosite: alunele
Utilizări magice: alunul este un vechi copac celtic al înţelepciunii, inspiraţiei şi poeziei. Alunele sunt consumate înainte de ritualul de divinaţie. Diancecht, zeul vindecării, a inventat un amestec care ar vindeca răcelile, durerile de gât şi viermii. Confrom legendei, acest terci era făcut din muguri de alun, păpădie, rocoină, măcriş şi fulgi de ovăz - amestecul trebuia luat dimineaţa şi seara.
Baghetele de alun simbolizează magia albă şi vindecarea. Beţele de alun sunt folosite pentru a găsi apă sau comori ascunse. Dacă sunteţi afară şi aveţi nevoie de protecţie,, desenaţi un cerc în jur cu un bâţ sau o crenguţă de alun. Pentru a primi ajutorul zânelor în ritualuri, înşiraţi alune pe un şnur şi puneţi-l în casă sau în locul unde faceţi ritualuri.
Alunul se utilizează pentru vindecare, protecţie, noroc, clarviziune, divinaţii, inspiraţie, înţelepciune, apărare, fertilitate şi dorinţe.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu