IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 1 februarie 2017

1. Aloe(Aloe Vera)


Această plantă are calităţi remarcabile.
Două părţi sunt folosite: pulpa sau gelul care se afla în centrul frunzei, precum și sucul galbenverzui din partea verde a frunzelor. Gelul este
utilizat în creme pentru a calma, vindeca și hidrata pielea, și în șampoane pentru un scalp uscat și pentru mâncărimi. Răcorește pielea, o
protejează împotriva infecţiilor purtate în aer și a ciupercilor, reduce cicatricile. Grăbește regenerarea celulelor și tratează arsurile provocate de radiaţii, rănile coral și dermatita. De asemenea se poate răzui din frunze în cazurile de prim ajutor al arsurilor mici, a pielii crăpate, a eczemelor, arsurilor solare, erupţiilor cutanate.
Compușii prezenţi în sucul de frunze sunt adăugaţi la produsele de protecţie solară, împotriva razelor UV și au demonstrat o activitate împotriva cancerului.

Părţi folosite: pulpa și sucul de frunze
Utilizări magice: este o plantă protectoare a casei. Aceasta protejează împotriva influenţelor negative și previne accidentele casnice. În Africa aloe vera este atârnată pe la uși pentru a atrage noroc și pentru a alunga răul.
Aromoterapie: gelul de aloe vera este folosit în reţetele cosmetice unde cremele sau loţiunile sunt inadecvate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu