IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 1 februarie 2017

3. Angelica (Angelica Archanghelica)


Numită și "hrana îngerilor". Această plantă bienală de trei ani are o rădăcină principală, frunze divizate și o inflorescenţă de flori alb-verzui în al treilea an, apoi seminţe și moare. Frunzele zdrobite și puse în mașină într-un săculeţ reduc greaţa de călătorie.
Uleiul este distilat din rădăcină sau seminţe. Folosite în infuzie sau tinctură, rădăcina ridică temperatura corpului și ajută la digestie, fiind o plantă ideală pentru oamenii mai în vârstă. De asemenea ajută la diminuarea menstrelor. Pot fi folosite în cazul răcelilor, a gripei pentru a încălzi organismul și pentru a transpira.
Decoctul din rădăcină uscată se spune că elimină dorinţa pentru băuturile alcoolice. Fierbeţi la foc mic 2 linguriţe de rădăcină în două căni de apă, timp de 20 de minute, și beţi o cană de două ori pe zi.
Atenţie: Nu depășiţi cantităţile indicate, deoarece inima, presiunea sângelui și respiraţia pot fi afectate.
Utilizaţi rădăcina în creme pentru probleme ale pielii și pentru dureri reumatice. Tinctura poate fi utilizată în doze de 10 până la 30 de picături, de 4 ori pe zi.
Părţi folosite: rădăcina, seminţele și uleiurile esenţiale.
Utilizări magice: se presară frunze zdrobite în cele 4 colţuri ale unei case pentru a alunga negativitatea și pentru a purifica casa, se arde pentru meditaţie, pentru protecţie, pentru ritualul de divinaţie, exorcism, pentru vindecare/sănătate și pentru viziuni. Frunzele de asemenea pot fi fumate împreună cu tutun. Uleiul se folosește pentru ungere.
Aromoterapie: tuse, răceli, febră, flatulenţă, indigestie, îngrijire a pielii, circulaţie. Nu utilizaţi în timpul sarcinii sau în cazul diabeticilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu