IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 1 februarie 2017

21. Coada şoricelului(Achillea millefolium)


Aste cunoscută şi sub numele de "7 ani de dragoste". Vârfurile înflorite sunt un tonic digestiv şi curativ, un diuretic - utilizate pentru a reduce presiunea arterială. Frunzele proaspete opresc sângerarea şi sunt folosite ca şi cataplasme pentru răni sau sunt puse pe tăieturile în urma bărbieritului. Una dintre cele mai preţioase comori de pe pământ este uleiul esenţial de coada şoricelului - este în mod natural albastru şi are un parfum incredibil. Uleiul tratează răceala, gripa şi articulaţiile inflamate. Această plantă este un tratament clasic pentru răceli, în special cele de tip intestinal. Încercaţi un amestec de soc, mentă şi coada-şoricelului pentru a reduce febra şi pentru a provoca transpiraţii. Ceaiul de coada-şoricelului are beneficii şi asupra rinichilor.
Coada-şoricelului este utilizată în unguente pentru hemoroizi şi în cataplasme pentru a opri sângerarea şi ajută la vindecarea rănilor. Crampele şi reumatismul sunt tratate cu ceai de coada-şoricelului, precum şi gazele intestinale, diaree, anorexia şi hiperaciditatea.
Părţi folosite: partea aeriană a plantei.
Utilizări magice: întinderi mari de coada-şoricelului pe un câmp indică o energie foarte motivantă, aşezată. Te aşezi pur şi simplu în centrul lor şi te relaxezi.
Coada-şoricelului este folosită pentru extracţia negativităţii de la o persoană, un loc sau lucru. Un buchet uscat de coada-şoricelului agăţat deasupra patului sau folsit în decoraţiunile de nuntă asigură o dragoste cu o durată de cel puţin 7 ani. Se utilizează în ritualuri pentru divinaţii, dragoste, căsnicie fericită, protecţie, eliberare, clarviziune, apărare, alungarea negativităţii.
Aromoterapie: uleiul estenţial de coada-şoricelului este util în acnee, arsuri, eczeme, clătirea părului, inflamaţii, erupţii cutanate, plăgi, arteroscleroză, hipertensiune arterială, artrită reumatoidă, constipaţii, crampe, flatulenţă, hemoroizi, indigestie, amenoree, răceli, febră, gripă, cistită, insomnie, condiţii legate de stres şi în cazul varicelor. Uleiul are un efect restaurativ, tonic, revitalizant, stimulativ, de echilibrare, de dechidere, consolidare, împământare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu