IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 5 februarie 2017

22.Dafinul (Laurus nobilis)


Frunzele culinare ale dafinului pot fi ușor narcotice și ajută la digestie atunci când sunt adăugate la garnituri, marinate, supe și tocane. Lemnul este folosit pentru a da aromă alimentelor afumate, și uleiul de dafin din fructe, aromatizează anumite lichioruri.
Un decoct de frunze adăugat la apa de baie vă va scuti de durerile membrelor, iar uleiul esenţial din frunze diluat poate trata entorse și articulaţii reumatice, dar poate de asemenea irita pielea dacă nu este suficient de diluat. Frunzele şi boabele sunt folosite în unguente pentru mâncărimi, entorse, contuzii, iritaţii ale pielii şi dureri reumatice. Fructele şi frunzele de dafin se fierb la foc mic până se înmoaie şi se face o cataplasmă cu miere pentru răceală care se aplică pe piept. Cu ceai de frunze şi fructe de dafin se fac băi care ajută la problemele vezicii urinare, intestine şi organele de reproducere feminine. Utilizaţi 2 linguriţe pentru o cană de apă şi fierbeţi aproximativ 45 de minute, după care strecuraţi şi adăugaţi la apa de baie.
Părţi folosite: frunze şi fructe
Utilizări magice: Frunzele de dafin erau folosite de către preotesele din Delfi. Tămâia şi frunzele de dafin se spune că induc o stare de transă profetică. Se arde pentru puteri psihice, pentru purificare, exorcism, de vindecare/de sănătate, protecţie, divinaţie, viziuni, clarviziuni, energie, putere, tărie, inspiraţie, înţelepciune, meditaţie, de apărare, pentru cuvântul creator.
Puneţi frunze de dafin sub pernă pentru a avea inspiraţie şi viziuni. Plantă a soarelui, aduce lumina în casă chiar şi în cea mai întunecată perioadă a anului. Frunzele de dafin alungă boala şi blestemele.
Aromoterapie: entorse, răceală, gripă, insomnie, reumatism.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu