IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 5 februarie 2017

24. Eucaliptul(Eucalyptus spp.)


Probabil unul dintre cele mai importante uleiuri vindecătoare. În familia eucaliptului găsim peste 500 de specii de arbori şi arbuşti. Una dintre cele mai comune specii este Eucalyptus globulus ce are un trunchi cu scoarţă de culoare albăstruie-gri, frunze tinere albaste-verzui, frunze mature verzi şi flori albe. Frunzele de eucalipt, parfumate de camforul sălbatic, sunt folosite de către autohtoni pentru a-şi lega rănile, nectarul florilor pentru miere şi uleiul, distilat din frunze şi ramuri, este utilizat în medicamente, aromaterapie şi parfumuri. Uleiul de eucalipt este antiseptic, expectorant, anti-viral, tratează tuberculoza pulmonară, scade nivelul zahărului din sânge, este util pentru arsuri, guturai şi gripă.

Rădăcinile copacilor de eucalipt secretă o substanţă chimică otrăvitoare ce inhibă creşterea plantelor din apropiere.

Părţi folosite: frunze, crengi, lemn, seva şi uleiul esenţial
Utilizări magice: se adaugă la toate amestecurile de vindecare. Se aplică (nediluat) pe corp pentru a trata răceala. De asemenea se utilizează în amestecurile de purificare. Pentru protecţie, se poartă câteva frunze într-un săculeţ.

Aromaterapie: se utilizează uleiul esenţial de eucalipt pentru arsuri, herpes, muşcături de insecte, infecţii cutanate, păduchi, dureri musculare, circulaţie proastă, poliartrită reumatoidă, entorse, astm, bronşită, guturai, tuse, sinuzită, infecţii ale gâtului, varicelă, răceli, epidemii, gripă, pojar, cistită, leucoree, neurastenie, dureri de cap, nevralgie, sau se adaugă în unguente împotriva insectelor.
Calităţi cheie: stimulator, balsamic, efect de compensare, purificare, de reglare.
Uleiul esenţial de Eucalyptus citriodora se foloseşte în infecţii fungice cum ar fi candida, mătreaţă, herpes, varicelă, astm, laringită, dureri de gât, răceli, febră, boli infecţioase. Efect revigorant, stimulator, de activare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu