IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 5 februarie 2017

25. Frasinul(Fraxinus americana sau excelsior)


Este un copac sacru druid. Acest copac de foioase înflorește primăvara, are o scoarţă gri, flori parfumate, cu toate că mirosul este considerat a fi neplăcut de unii. Scoarţa poate fi folosită ca un substitut pentru chinină în febra intermitentă.
Este cunoscută ca și curăţătoare a splinei și a ficatului. Fierbeţi la foc mic 2 linguri de scoarţă într-o cană de apă timp de 20 de minute - beţi câte 1 sfert de ceașcă de 4 ori pe zi. Frunzele sunt laxativ și pot fi folosite ca un substitut pentru sena (frunzele trebuie să fie culese întotdeauna înainte de mijlocul verii). Fierbeţi 2 linguri de frunze într-o ceașcă de apă timp de 20 de minute - un sfert de cană de 4 ori pe zi.

Părţi folosite: frunze și scoarţa

Utilizări magice: frasinul este copacul sacru al teutonilor, cunoscut ca și Yggdrasil. Baghetele druizilor erau adesea făcute din frasin și sculptate cu diferite decoraţiuni. Baghetele din frasin sunt indicate pentru vindecare și pentru lucrul cu magia solară .
Puneţi frunze proaspete de frasin sub pernă pentru a stimula visele profetice și pentru prosperitate. Ca și plantă a soarelui, frasinul aduce lumina în vatră în timpul solstiţiului de iarnă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu