IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 5 februarie 2017

27. Ferigile


În special Feriga comună Masculină (Dryopteris filix-mas), părul fetei sau părul Maicii Domnului (Adiantum pedatum), feriga (Pteridium aquilinum), spinarea lupului, sau feriga stjar (Polypodium vulgare). Druizii clasificau ferigile ca fiind copaci sacrii. Frunzele desfăcute ale ferigii comune erau adunate de Sânziene, uscate şi purtate pentru a aduce noroc. Datorită regenerării misterioase a ferigilor, se crede în credinţa străveche că seminţele de ferigă pot conferi invizibilitate. Rădăciile de ferigă se adaugă în poţiuni pentru dragoste, şi frunzele sunt mestecate de cei care pornesc în căutarea dragostei.
Feriga comună Masculină - toamna se adună rădăcina, deoarece este un bun remediu împotriva teniei. La câteva ore după ce a fost ingerat, se administrează un purgativ. Procesul vermifug se începe prin a se consuma usturoi proaspăt. Se ia apoi o linguriţă de extract (lichid de rădăcină sau rădăcină sub formă de praf pe stomacul gol), iar după câteva ore se consumă puţin ulei de ricin. Nu se consumă deloc alcool în timpul tratamentului cu această plantă!! Supardoza poate duce la orbire şi chiar la moarte.
Extractul de rădăcină sau rădăcina praf sunt adăugate în unguentele pentru vindecarea rănilor şi pentru masajul membrelor copiilor cu rahitism.

Părţi folosite: frunze şi rădăcină
Utilizări magice: se spune că seminţele de ferigă te fac invizibil dacă sunt culese în seara de Sânziene. De asemenea se spune că feriga este o plantă a nemuririi. Limba cucului (Botrychium lunaria) este deosebit de eficientă dacă este culeasă la lumina lunii. Această ferigă ajută la deschiderea încuietorilor şi la ruperea farmecelor, este folosită în ritualurile pentru dragoste şi are reputaţia alchimică de a transforma mercurul în argint. Poate fi folosită pentru a evoca bani.
Frunzele de frigă de sex masculin, uscate şi arse în casă, crează un zid de protecţie foarte puternic. Arse în afara casei, aduc ploaia.
Se utilizează pentru noroc, iubire, eliberare, exorcism, protecţie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu