IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 12 februarie 2017

66.Nucşoara(Myristica fragrans)


frunze parfumate şi flori mici galbene. Fructele au în interior sămânţa - nucşoara - şi coaja de acoperire de culoare roşiatică. Atât seminţele cât şi această coajă sunt condimente culinare folosite în mâncărurile dulci şi savuroase într-o varietate largă de bucătării.
Nucşoara creşte efectul ameţitor şi soporific al băuturilor alcoolice şi este recunoscută a fi afrodisiac. Este prescrisă pentru balonare şi greaţă. Uleiul esenţial de nucşoară este adăugat în parfumuri, săpunuri, uleiuri de păr, tutun şi fumigene. Seminţele produc un ulei - untul de nucşoară - folosit în cremele pentru piele.
Atenţie! Dozele mari de nucşoară sunt toxice datorită prezenţei unui compus halucinogen - eter fenolic C11H12O3.
Părţi folosite: semiţele şi coaja
Uilizări magice: se arde pentru mirosul care sporeşte puterile psihice sau pentru muncă creativă. Se poartă cu sine pentru îmbunătăţirea intelectului.
Aromoterapie: uleiul esenţial de nucşoară se utilizează pentru indigestie, slăbiciune generală, infecţii bacteriene, gută, reumatism, artrită, ca ajutor în circulaţia sângelui.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu