IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 12 februarie 2017

67.Nucul Vrajitoarelor(Hamamelis virginiana)


Acest copac mai este numit şi floarea iernii. Frunzele sale distilate sunt incluse în produsele pentru piele datorită proprietăţilor sale astringente şi de dezinfectant. Este folosit atât pentru pentru pielea crăpată şi bătută de soare, vânătăi, umflături şi erupţii cutanate, cât şi pentru a opri sângerările, pentru a reduce hemoroizii şi varicele. Seminţele sale sunt comestibile şi din frunze se poate prepara un ceai pentru încălzire.
Hamamelisul virginiana distilat comercializat conţine până la 14% alcool, însă nu trebuie confundat cu tinctura de hamamelis care este mult mai astringentă şi poate desfigura pielea.
Părţi folosite: frunze şi crengi tinere.
Utilizări magice: acest arbust a fost foarte mult timp folosit pentru tijele radiestezice. Scoarţa şi nuielele de hamamelis virginiana sunt folosite pentru a proteja împotriva influenţelor negative. Dacă se portă o părticică a acestui arbust lucrează în planul emoţional (repară inimile "frânte") şi răceşte pasiunile.
Aromoterapie: produsul obţinut prin distilarea frunzelor de hamamelis virginiana este unul dintre elementele de bază în cazul primului ajutor (acasă). Este util pentru înţepături, zgârieturi, entorse, umflarea ţesuturilor, şi multe alte afecţiuni minore. De asemenea este foarte util în tratamentele de îngrijire a pielii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu