IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 12 februarie 2017

65.Măceşul (Rosa canina)


Este o sursă pentru gemuri, siropuri, ceaiuri şi vinuri. Florile de măceş sunt un simbol puternic pentru feminitate şi iubire pură şi sunt apreciate de către aromoterapeuţi pentru că reînvie aceste calităţi.
Siropul de petale de trandafir se poate face prin adăugarea unei cantităţi de zahăr dublă cantităţii de petale peste care se pune apă fierbinte. Petalele proaspete mai pot fi zdrobite uşor cu puţină apă fiartă, lăsate puţin şi mai apoi filtrate, iar lichidul rezultat amestecat cu miere de albine - este un bun laxativ natural şi tonic pentru stomac.
Măceşele ar trebui colectate după primul îngheţ - vor fi numai bune pentru uscat sau pentru gem. Gemul sau jeleul este utilizat pentru răceli. Măceşele uscate se desfac, se îndepărtează seminţele şi firişoarele de perişori şi pieliţa este folosită pentru a face un ceai numai bun pentru durerile de gât - se foloseşte 1 linguriţă de coajă de măceşe la o cană de apă şi se fierbe la foc mic timp de 10 minute. O infuzie de petale de 30 de grame la jumătate de litru de apă - este o soluţie liniştitoare pentru ochi.
Părţi folosite: flori şi fructe.
Utilizări magice: trandafirul este o plantă ce aparţine elementului apă, iar mirosul de trandafir este parfumul iubirii acceptate. Mugurii de trandafiri se adaugă la apa de baie pentru a evoca un iubit. Uleiul esenţial de trandafir este mai scump, dar merită - o picătură are proprietăţi puternice. Nu utilizaţi uleiurile sintetice (cel puţin dacă o faceţi, nu vă aşteptaţi la rezultate). Uleiul esenţial de trandafir este folosit pentru a atrage dragostea, conferă pace, sporesc frumuseţea şi stimuleaz apetitul sexual.
Un ceai de boboci de trandafir consumat înainte de culcare induce vise profetice, iar petalele de trandafir şi măceşele sunt folosite în vrăjile de vindecare. Petalele de trandafir presărate în jurul casei calmează starea de stres a persoanelor ce locuiesc în ea şi de asemenea îmbunătăţeşte relaţiile între membrii familiei.
Se ard pentru vindecare, iubire, sănătate, creativitate, noroc, echilibru, în ritualurile de divinaţie, pentru clarviziune şi protecţie.
Aromoterapie: uleiul esenţial de trandafir (rosa canina şi rosa spp) este folosit în cazurile de piele uscată, matură sau sensibilă, riduri, eczeme, circulaţie deficitară, herpes, palpitaţii, tuse, astm, febra fânului, menstruaţie neregulată, greaţă, leucoree, tulburări uterine, menoragie, depresie, impotenţă, insomnie, dureri de cap, frigiditate, tensiuni nervoase, condiţii legate de stres. Efect de afrodisiac, calmant, mângâietor, antidepresiv, sedativ, înălţător, tonic cardiac, împăciuitor, de reglare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu