IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 12 februarie 2017

64.Migdalele(Prunus dulcis)


Copacul de migdale dulci are scoarţa închisă la culoare, flori albe primăvara devreme și fructe uscate, cu o 'piatră' ce conţine în interior sămânţa. Migdalele aromatizează multe feluri de mâncare. Uleiul de migdale este un ulei presat din seminţele de migdale dulci și este folosit în cosmetică, ca ulei de masaj și medicament.
Migdalele trebuie mestecate bine și încet. S-a aflat despre ele că ajută la prevenirea cancerului. Arabii care traversează deșertul trăiesc doar cu apă, curmale și cu migdale. Puteţi înmuia 30 de grame de migdale de cu seară în 120 grame de apă și dimineaţa o puneţi în blender și faceţi lapte de migdale. Migdalele decojite pot calma arsurile gastrice, iar migdalele mărunţite nu făcute praf sunt un bun gomaj pentru ten. Uleiul esenţial de migdale ameliorează tusea și răgușeala. Migdalele conţin foarte puţin amidon, motiv pentru care făina de migdale și untul de migdale sunt recomandate diabeticilor.
Atenţie: migdalele conţin acid cianhidric și pot fi toxice dacă sunt consumate în cantităţi mari (50 de boabe pentru un adult, 10 pentru un copil).
Părţi folosite: seminţe și lemn
Utilizări magice: (lemnul) se arde pentru bani, bogăţii și înţelepciune. Din lemnul de migdal se poate face o frumoasă baghetă magică. Uleiul de migdale dulci este unul dintre uleiurile primare pentru ritualuri. Într-o fabulă veche, Phyllis a fost părăsită de iubitul ei Demophoon și ca urmare, a murit de durere. Zeii au preschimbat-o într-un migdal neroditor. Când Demophon s-a întors și a îmbrăţișat copacul, acesta a înfrunzit și înflorit - simbol al dragostei adevărate ce transcede moartea.
Aromoterapie: bază pentru masaj, baie, și pentru produsele de îngrijire corporală. Uleiul de migdale dulci este neparfumat și este foarte hrănitor pentru piele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu