IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 12 februarie 2017

63.Muşeţelul(Chamaemelum nobile sau Anthemis nobilis)


Este cunoscut ca şi muşeţelul roman, muşeţelul englez, muşeţelul peren, muşeţelul sălbatic sau mărul pământului. Această plantă perenă are frunzele ca nişte pere cu miros de mere, iar florile albe au în centru nişte bumbişori aurii. Din flori se face un ceai digestiv, liniştitor şi sedativ, care este folosit pentru liniştirea copiilor. Ajută la prevenirea coşmarurilor şi a insomniei, suprimă greaţa. Compuşii florilor au demonstrat în testele de laborator o activitate anti-tumorală.
În grădină este o plantă "medic" deoarece revigorează plantele din apropiere care se află "în dificultate". Uleiul esenţial de muşeţel are o frumoasă culoare albastră ce se transformă în timp în galben - îmbătrâneşte. Această plantă are o afinitate pentru zona plexului solar din corpul uman. Colicile, stomacul supărat şi febra sunt tratate cu ceaiul din flori proaspete sau uscate. Utilizaţi 2 linguriţe la cana de ceai şi fierbeţi 20 de minute - beţi câte un sfert de cană de 4 ori pe zi. Femeile cu crampe menstruale pot încerca să adauge câteva felii subţiri de rădăcină proaspătă de ghimbir în ceaiul de muşeţel.
Muşeţelul are efecte de antibacteriene. Se aplică extern ceaiul de muşeţel în cazurile de răni, mâncărimi, erupţii cutanate, acnee. Uleiul este folosit în cazul articulaţiilor tumefiate. Muşeţelul calmează nervii şi induce starea de somn. Folosiţi-l în băi şi gargare. De asemenea este folosit la copii mici care sunt mofturoşi şi celor cărora le cresc dinţii - fie se adaugă în lapte, fie în flacon.
Părţi folosite: florile
Utilizări magice: muşeţelul galben aduce puterea soarelui în poţiunile pentru iubire, bani şi în ritualurile de purificare. Se utilizează ca tămâie pentru Dumnezeu. Când se presară în jurul casei, se elimină blestemele, deochiurile, vrăjile. Acesta poate fi ars sau pus în săculeţe ritualice pentru a aduce prosperitate şi bani. Utilizaţi muşeţelul pentru dragoste, noroc, bogăţii, justiţie, prosperitate, purificare, meditaţie, odihnă.
Aromoterapie: uleiul esenţial de muşeţel se utilizează pentru calmarea nervilor, migrene, acnee, inflamaţie, insomnie, probleme menstruale, dermatită, tensiune, dureri de cap, stres, ca analgezic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu