IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 12 februarie 2017

77.Scorţişoara(Cinnamomum verum sau zeylanicum)


Este un copac tropical înalt de 50 de metri. Scorţişoara pe care o consumăm noi sunt pene din scoarţa interioară, iar uleiul esenţial de scorţişoară este distilat din frunze şi ramuri cu ajutorul apei sau a aburilor.
Părţi folosite: scoarţa
Utilizări magice: (planta şi uleiul) pentru meditaţie, apărare, muncă creatoare, ritualurile de divinaţie, de energizare, pentru putere, protecţie, succes, proiecţii astrale, sănătate şi vindecare, dragoste, bani şi purificare.
Aromaterapie: uleiul esenţial de scorţişoară se foloseşte pentru a scăpa de păduchi, scabie, pentru circulaţia slabă a sângelui, ajută la naştere (stimulează contracţiile), de asemenea se mai foloseşte în anorexie, colită, diaree, dispepsie, infecţii intestinale, digestie, spasme, gripă, reumatism, tuse, răceli, infecţii virale, frigiditate, boli infecţioase, condiţii legate de stress, probleme cu dinţii, epuizare nervoasă.
Calităţile cheie ale uleiului esenţial de scorţişoară: tonic, afrodisiac, restaurativ, încălzeşte, relansează, consolidează şi înalţă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu