IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 12 februarie 2017

78.Socul(Sambucus canadensis sau nigra)


Druizii au folosit acest arbore atât pentru binecuvântări cât şi pentru blesteme. În medicina chineză, frunzele, tulpinile şi rădăcinile de soc sunt folosite în tratamentul fracturilor şi a spasmelor musculare. Florile de soc tratează răcelile, durerile de gât, febra fânului, artrita, şi acţionează ca un laxativ uşor. Datorită multiplelor utilizări în problemele de sănătate, este numit "medicamentul pentru piept".
Sambucus nigra poate fi folosit ca insecticid în grădină sau pentru a respinge insectele să se apropie de faţă şi de corp - în acest scop se face o infuzie de frunze proaspete. Această infuzie poate fi turnată şi în găurile şoarecilor şi cârtiţelor. Din fructe se poate face gem, vin, plăcinte şi siropuri. În scop medicinal, ele ajută la tuse, colici, diaree, dureri de gât, astm şi gripă. Un vârf de scorţişoară adăugată în ceai îl "încălzeşte" şi mai mult. Frunzele de soc se adaugă în unguente pentru afecţiuni ale pielii. Florile sunt infuzate pentru febră, erupţii ale pielii - cum ar fi rujeola - şi pentru problemele pulmonare.
Un amestec clasic pentru tratarea gripei este cel de flori de soc, coada şoricelului şi mentă. După ce se bea un ceai din acest amestec, se acoperă persoana care are gripă pentru a transpira cât mai mult. Se folosesc 2 linguriţe de soc sau de amestec la o cană de apă fiartă şi se lasă să stea 20 de minute - se beau până la 3 ceşti pe zi.
Părţi folosite: frunze, flori, boabe
Utilizări magice: baghetele din soc pot fi folosite pentru a alunga spiritele rele sau diferite forme ale gândurilor. Muzica ce este cântată la fluierul sau la naiul făcut din lemn de soc are acelaşi efect ca şi baghetele. Se spune că în seara solstiţiului de vară, dacă dormi sub un soc, îl vei vedea pe regele zânelor şi suita lui.
Florile sunt folosite în ritualuri ce au drept scop îndeplinirea dorinţelor. Frunzele, florile şi fructele sunt împrăştiate pe o persoană, loc sau lucru pentru a binecuvânta. Florile sunt folosite şi ca ofrande. De asemenea se agaţă la uşi pentru a ţine la distanţă răul. Se poartă cu sine pentru a te feri de tentaţia de a comite adulter. Se foloseşte pentru a atrage bani, bogăţii, dragoste, binecuvântare, purificare, curăţare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu