IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 12 februarie 2017

82.Salvia(Salvia officinalis)


Frunzele de salvie au un gust puternic care devine şi mai puternic atunci când acestea sunt uscate. Se utilizează cu moderaţie pentru aromatizare şi pentru digestia grăsimilor. Florile de salvie se adaugă în salate sau se folosesc în ceaiurile balsamice, în timp ce frunzele se folosesc pentru a face un ceai antiseptic şi tonifiant sanguin. Salvia conţine hormoni ce ajută la reglarea menstruaţiei şi a simptomelor menopauzei.
Salvia este un agent de uscare a organismului - ceaiul de frunze va "remedia" transpiraţiile nocturne şi congestia mucoaselor. În urma consumului de ceai beneficiază atât nervii cât şi ciclul menstrual. Fiind astringent, ceaiul ajută şi în caz de diaree. Se foloseşte ca o gargară pentru durerile de gât şi ca o cataplasmă pentru răni şi înţepături. Se utilizează 2 linguriţe de plantă la cana de apă - se lasă 20 de minute pentru a se infuza şi se consumă câte un sfert de ceaşcă de 4 ori pe zi. Tinctura de salvie se administrează câte 15-40 de picături de până la 4 ori pe zi.
Părţi folosite: frunzele.
Utilizări magice: salvia absoarbe negativitatea şi nenorocirile, alungă tulburările şi tensiunile. Se arde pentru a consacra spaţiul pentru ritualuri şi se adaugă uscată sau proaspătă în băile ritualice. Tradiţia spune că cei care mănâncă salvie devin nemuritori, atât în ani cât şi în înţelepciune. Se poartă pentru înţelepciune, se arde pentru vindecare şi spiritualitate, pentru protecţie, bani şi bogăţii.
Aromoterapie: uleiul esenţial de salvie este un foarte bun aniinflamator şi antibacterian, se foloseşe şi este benefic în cazurile de acnee, mătreaţă, căderea părului, inflamarea pielii, pentru păr şi piele grasă, ulcer, riduri, hipertensiune arterială, dureri musculare, astm, infecţii ale gâtului, tuse măgărească, colici, crampe, dispepsie, flatulenţă, menstruaţie neregulată, depresie, frigiditate, impotenţă, migrene, tensiune nervoasă, condiţii legate de stres. Efect de relaxare, întinerire, de echilibrare, de inspiraţie, sedativ, revitalizant, afrodisiac, îmbătător, euforic, de încălzire.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu