IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 12 februarie 2017

91.Tutunul(Nicotiana tabacum)


Această plantă anuală sau bienală are frunze mari şi lungi, şi flori tubulare de la verde-alb spre roz. Frunzele uscate sunt fumate ca un narcotic, dar conţin nicotină otrăvitoare care provoacă boli pulmonare, cancer şi probleme cu inima. Triburile din America de Nord şi Sud fumau frunzele în ceremonii şi le aplicau ca şi cataplasme pentru entorse, răni infectate şi muşcături, pentru probleme ale pielii. Sucul este aplicat extern pentru a calma nevralgiile faciale, iar frunzele ude sunt un remediu rapid pentru hemoroizi. Cercetătorii au reuşit să extragă din frunze o substanţă chimică care inhibă tumorile.
Părţi folosite: frunze.
Utilizări magice: cei care au candidat la unele formări shamanice trebuiau să bea suc de frunze de tutun pentru a primi viziuni, ca parte a formării lor. Tutunul a fost mult timp folosit în ceremoniile religioase de către unii indieni din America. Multe popoare continuă să considere această plantă sacră.
Deşi este o plantă fumată de foarte multe persoane, tutunul este o plantă otrăvitoare şi poate ucide.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu