IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 12 februarie 2017

93.Usturoiul(Allium sativum)


Este un "ciorchine" de căţei, închişi într-o "tunică de hârtie". Are o singură tulpină cu frunze lungi şi subţiri, flori comestibile - albe-trandafirii, şi un bulb a cărui aromă creşte atunci când este zdrobit sau tăiat.
Gătit cu ghimbir proaspăt, previne greaţa. Usturoiul respinge insectele şi poate fi aplicat pe muşcături şi înţepături. Căţeii de usturoi adaugă o aromă deosebită mâncărurilor, în special în cazul produselor naturale care îşi păstrează gustul. Usturoiul purifică sângele, ajută la controlul acneei, reduce tensiunea arterială, colesterolul şi coagularea. Testele efectuate până în prezent i-au demonstrat activitatea antibiotică împotriva mostrelor de candida, stafilococ, salmonella, dizenterie şi tifos, şi are o uşoară acţiune antifungică. De asemenea usturoiul curăţă flegma, fiind în acest caz un bun tratament pentru răceli, bronşită, tuberculoză pulmonară şi tuse convulsivă. Noile teste au arătat că are un rol important şi în tratarea intoxicaţiilor cu plumb şi în diabet.
Se spune că dacă usturoiul creşte pe lângă cartofi, reduce riscul de mană.
Bulbul de usturoi este unul din marile plante de bază folosite ca remediu în diferite condiţii - este una dintre "ierburile" cu multe utilizări. Usturoiul proaspăt previne şi este leac pentru viermii intestinali. Acesta este luat în doze de o linguriţă, de 3-6 ori pe zi, cu puţină rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă. Usturoiul este un antibiotic natural atât pentru uz intern cât şi extern. Se zdrobeşte şi se foloseşte ca un sos pentru răni.
Pentru o durere în gât, frigeţi puţin câţiva căţei necurăţaţi într-o tigaie fără ulei, când se înmoaie puţin, îi curăţaţi şi îi mâncaţi.
Pentru oxiuri, se zdrobeşte puţin un căţel de usturoi ce poate fi introdus în rect cu ulei de măsline. Pentru infecţiile vaginale, se zdrobesc câţiva căţei de usturoi şi se înfăşoară în tifon - se introduce direct în vagin..
Usturoiul crud, proaspăt, este mai eficient decât sub formă de pulbere sau alte extracte pe care le găsim disponibile pe piaţă. S-a dovedit că poate fi mai eficient decât tetraciclina ca şi antibiotic.
Atenţie! Femeile însărcinate şi persoanele cu temperatment "iute şi fierbinte" ar trebui să evite consumul exgerat de usturoi.
Părţi folosite: bulbul
Utilizări magice: în casă, împletiturile de usturoi păzesc împotriva răului, a hoţilor şi întorce înapoi invidia, la cei de la care vine. Aceste împletituri sunt o binecuvântare de casă nouă. În vremurile de demult, usturoiul era purtat împotriva ciumei, şi în continuare este folosit pentru a absorbi boli. Pur şi simplu un căţel de usturoi decojit se pune pe partea afectată a corpului, apoi se aruncă într-o apă curgătoare.
Un ritual vechi utiliza usturoiul pentru protejarea împotriva hepatitei. Pentru acest lucru se purtau 13 căţei de usturoi la capătul unui şnur la gât timp de 13 zile. În ultima zi, în toiul nopţii, se merge pe jos până la colţul unei intersecţii, se scote colierul şi se aruncă în spate, după care se aleargă spre casă fără să se uite în urmă.
Usturoiul este de asemenea extrem de protectiv. Marinarii transportau uneori la bordul navei în timp ce călătoreau pentru a o proteja. Soldaţii purtau usturoi ca mijloc de apărare în Evul Mediu, iar soldaţii romani mâncau usturoi pentru a le da curaj.
Purtat în buzunar sau într-un săculeţ, usturoiul păzeşte de vremea urâtă (alpiniştii obişnuiau să facă acest lucru), precum şi de monştrii. În plus, vă protejează de loviturile duşmanilor (fizice sau psihice).
Atunci când spiritele rele sunt aproape de voi, muşcaţi din usturoi pentru a le trimite departe sau presăraţi pudră de usturoi pe podea (dacă nu vă deranjează mirosul pentru ceva vreme). Usturoiul este plasat sub pernele copiilor pentru a-i proteja în timp ce dorm, şi miresele, cândva demult, purtau cu ele un căţel de usturoi pentru noroc şi pentru a ţine răul la distanţă în ziua cea mare.
Frecat pe oale şi tigăi înainte de prepararea hranei, se elimină vibraţiile negative care ar putea contamina alimentele.
Atunci când este mâncat, usturoiul acţionează ca un stimulator al dorinţelor sexuale. Atunci când un magnet sau un magnetit este frecat cu usturoi, aceştia îşi pierd puterile magice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu