IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 3 mai 2017

Retete siberiene contra imbatranirii(5):Doua remedii energizante pentru varstnici cu infirmitati



Urmatoarele medicatii au fost prescrise batranilor suferinzi de debilitate generala, pierderea energiei si a poftei de mancare, deficiente respiratorii si o serie de alte afectiuni. Originare din regiuni diferite, unul din Siberia, celalalt din Ucraina, aceste doua remedii se bazeaza pe puterea extraordinara curativa a usturoiului.

Remediu siberian

A fost prescris de practicieni persoanelor in ultimul stadiu de senilitate - celor practic imobilizati de debilitate generala, angina pectorala, deficiente cronice ale aparatului respirator, lipsa totala de energie. Preparatul este simplu si eficace. 

Ingrediente: 100 g usturoi, 150 g ceapa, 350 g miere, 2 linguri otet (preferabil de mere). 

Mod de preparare: usturoiul si ceapa se dau printr-o razatoare fina, apoi se adauga otetul. Se lasa la un loc cald 24 de ore. Apoi mierea se incalzeste la foc incet, pana ajunge la punctul de fierbere, amestecandu-se incontinuu. Usturoiul, ceapa si otetul se amesteca bine cu mierea fierbinte si se lasa apoi sa se "coaca" la loc cald, timp de 7 zile. Ulterior, se strecoara printr-o sita deasa. 

Doza: 4 lingurite luate una dupa alta, o data pe zi.

Tratamentul se continua fara sa se intrerupa. Are un efect cumulativ.

Elixir ucrainean


Acest remediu este intrebuintat in provinciile Kiev si Knarkov de peste 500 de ani si a fost si mai este un adevarat "elixir al tineretii". Se recomanda, in special, cand "bolile batranetii" sunt combinate cu obezitatea.

Reteta: 350 g usturoi bine pisat se amesteca cu sucul a 24 de lamai (fara seminte). Se lasa 24 de ore intr-un borcan acoperit cu tifon. Se scutura bine inainte de intrebuintare. 

Doza: o lingurita seara, cu o jumatate de pahar de apa calda.

In 10 zile, apare o imbunatatire a tonusului intregului organism. Acest medicament poate fi folosit si de tinerii care se plang de lipsa de energie, sub tensiune sau se simt obositi cand fac efort.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu