IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

sâmbătă, 11 februarie 2017

56.Măceşul(Rosa rubiginosa)


Este cunoscut şi sub numele de Trandafir sălbatic sau Măceşul dulce. Trandafirii au un parfum foarte îmbietor.
Părţile folosite: flori şi fructe.
Utilizări magice: pentru vise profetice - adăugaţi 2 linguriţe proaspete sau uscate de petale de trandafir într-o cană de apă clocotită. Se acoperă şi se lasă să stea 5 minute. Se bea înainte de culcare.
Pentru dragoste se ard petalele cu tămâie. Uleiul esenţial de flori de măceş este folosit în formule concepute pentru a atrage dragostea, conferă pace, stimulează dorinţele sexuale şi sporeşte frumuseţea. Este folosit în vindecare, pentru creativitate, vise profetice, protecţie, pentru clarviziune, echilibru şi în ritualurile de divinaţie.
Aromoterapie: uleiul esenţial de măceş se utilizează în anxietate, depresie, probleme circulatorii, probleme de menopauză, ca tonic şi antiseptic, în tulburările menstruale, stres, tensiune, ca sedativ.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu