IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

sâmbătă, 11 februarie 2017

55.Mărarul(Anethum graveolens)


Cu o aromă unică, mărarul ne oferă seminţe şi frunze culinare, însă cea mai puternică aromă se găseşte în vârfurile verzi. Uleiul distilat de mărar este fie incolor, fie are o culoare de galben pal - are un parfum proaspăt, cald-picant ce aromatizează băuturile, diferite alimente şi apa copiilor care au colici.
Seminţele de mărar ajută la digestie, şi infuzia de seminţe reduce flatulenţa, durerile de stomac, insomnia, opreşte sughiţul. Decoctul de seminţe de mărar se foloseşte pentru întărirea unghiilor - se ţin unghiile în acest decoct călduţ timp de 10 minute.
Părţi folosite: florile, frunzele, tulpina, fructele, seminţele şi uleiul esenţial.
Utilizări magice: seminţele atrag bani, frunzele sunt folosite pentru protecţie, florile sunt pentru iubire şi pentru apărare. Se agaţă la uşă pentru protecţie, ca cei ai casei să nu fie prost-dispuşi şi ca invidia să "rămână la uşă". De asemenea mirosul de mărar vindecă sughiţul.
Aromoterapie: uleiul esenţial de mărar se utilizează în cazurile de colici, constipaţie, dispepsie, flatulenţă, dureri de cap, indigestie, nervozitate, amenoree.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu