IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

sâmbătă, 11 februarie 2017

54.Mărul(Malus communis)


Este un copac sacru druid. Mărul este un simbol al nemuririi. O ramură a unui măr care are boboci, flori și fructe complet coapte (cunoscută și cu numele de creanga de argint) era considerată un fel de farmec magic ce permitea posesorului acesteia să intre în ţara zeilor, așa ne spune mitologia celtică.
Merele curăţă ficatul, vindecă constipaţia și tonifiază gingiile. Merele gătite sunt un laxativ de excepţie, iar merele curăţate ajută în cazul diareei. Cidrul de mere corectează flora intestinală, reduce aciditatea stomacului, elimină gazele și ajută rinichii - consumaţi câte 3-4 cești pe zi.
Oţetul de cidru de mere și apă folosite pentru clătirea părului ajută la regenerarea acestuia, a scalpului și a pielii capului - se utilizează părţi egale de apă și de oţet. Persoanele cu păr blond ar trebui să folosească oţetul alb.
Oţetul de cidru de mere (apple cider vinegar), cu apă și cu miere de albine, luat în timpul meselor, ajută la digestie - se pun 2 linguriţe de oţet la un pahar de apă și se adaugă miere după gust. Acesta este o cură preferată de bunicii noștrii pentru durerile de gât.
Părţi folosite: întregul fruct (fiert sau crud, cidru de mere, oţet de mere) și lemnul.
Utilizări magice: altarele wicca sunt adesea pline cu mere în timpul Samhain-ului, deoarece merele sunt considerate a fi unul dintre alimentele morţilor. Din acest motiv, această sărbătoare Samhain este cunoscută și ca "Sărbătoarea merelor". Merele sunt considerate simboluri ale vieţii și ale nemuririi.
Merele au fost mult timp folosite în vrăjile de dragoste. Florile sunt adăugate în săculeţe ale iubirii alături de alte mirosuri, și sunt infuzate în ceară roz topită , și apoi sunt făcute lumânări potrivite pentru a arde ca să atragă dragostea.
Există reţete vechi în care era folosit sânge, ei bine, acesta a fost înlocuit cu cidrul de mere. Merele (fructele) și merii înfloriţi sunt simboluri ale iubirii, vindecării și nemuririi. Ardeţi florile de măr așa cum ardeţi tămâia sau făceţi-vă săculeţe ritualice cu flori.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu