IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

sâmbătă, 11 februarie 2017

53.Lemnul de santal(Santalum album)


Este unul dintre cele mai valoroase tipuri de lemn din lume. Din toate părţile copacului se extrage ulei esenţial de santal, în special din "inima" lemnului şi din rădăcini, din care se produc aproape 6% ulei esenţial. Regăsit în medicina ayurvedică şi în îmbălsămările egiptene, uleiul esenţial de santal este acum folosit ca inhalant pentru efectul său expectorant şi sedativ asupra tusei, şi ca antiseptic puternic pentru infecţii ale tractului urinar şi pulmonar. Lemnul de santal se arde ca şi tămâia, fiind cunoscut pentru efectele calmante ce susţin meditaţia. În India este frecvent utilizat pentru rugurile funerare deoarece se crede că mirosul protejează locurile de spiritele rele.
Lemnul frumos mirositor de santal, partea internă, este un bun tratament pentru infecţiile vezicii urinare şi este luat pentru a ajuta la eliminarea pietrelor, în inflamaţiile renale şi în prostatită. Uleiul este răcoritor pentru corp, util pentru febră şi infecţii atunci când este utilizat în masaj. Parfumul său este calmant pentru minte. Lemnul de santal a fost folosit intern pentru a trata bronşita cronică şi gonoreea. Fierbeţi o linguriţă de lemn de santal la ceaşca de apă timp de 20 de minute şi consumaţi până la 2 căni pe zi în doze de un sfert de cană.
Părţi folosite: lemnul şi uleiul esenţial.
Utilizări magice: tipurile de santal de calitate inferioară (cu un parfum slab şi de o nuanţă mai luminoasă) nu sunt recomandate în magie. Pulberea de lemn de santal este arsă în timpul ritualurilor de vindecare , protecţie şi extracţii. Atunci când este amestecată cu lavandă, convoacă spiritele. Acest lemn parfumat are vibraţii ridicate - se amestecă cu tămâie şi este ars în ritualuri de vindecare şi cele de lună plină. Atunci când sunt purtate, mărgelele de lemn de santal sunt protective şi promovează conştientizarea spirituală. Uleiul de santal întins pe frunte ajută la concentrare. Parfumul santalului deschide centrii spirituali, şi alături de tămâie, au vibraţiile cele mai ridicate. Acestea vor rezona cu aspectele legate de noi înşine sau cu fiinţele angelice de cele mai înalte ordine. Trandafirul este o altă plantă care are o asemenea frecvenţă, care atrage sau extrage vibraţii spirituale înalte din interiorul nostru sau din cosmos.
Lemnul de santal este folosit în ritualuri pentru protecţie, vindecare, extracţii, spiritualitate, proiecţiile astrale, reîncarnare şi pentru a alunga negativismul.
Aromoterapie: uleiul esenţial de santal se foloseşte în acnee, piele crăpată şi piele grasă, după ras, în bronşită, guturai, tuse (uscată, persistentă), laringită, dureri în gât, diaree, greaţă, cistită, depresie, insomnie, tensiune nervoasă, condiţii de stres. Efect de afrodisiac, calmant, relaxant, înălţător, purificator, sedativ, elevator, de deschidere, de încălzire, de împământare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu