IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 12 februarie 2017

80.Stejarul(Quercus alba sau spp)


Cunoscut şi sub numele de scoarţa lui Tanner sau Stejarul alb. Un copac druid sfânt, a fost rege peste copaci într-o dumbravă. Coaja de stejar este astringentă şi antiseptică. Scoarţa de stejar oferă tanin, motiv pentru care este folosită pentru tratarea tuberculozei.

Stejarul alb (Quercus alba)

Este cel mai indicat pentru uzul intern. Se infuzează scoarţa internă sau frunzele tinere înainte de Sânziene, pentru spălături şi clisme. De asemenea se administrează în cazurile de probleme rectale interne, hemoroizi, leucoree, tulburări ale ciclului menstrual şi urinare sângeroasă.
Extern se aplică cataplasme pentru a micşora venele varicoase. Ceaiul scade febra, tratează diareea şi este folosit pentru spălarea rănilor. Până la 3 ceşti pe zi pot fi consumate în condiţii de siguranţă. Ca şi gargară, tratează rănile bucale şi din gât. Fiind un bun astringent, opreşte hemoragiile interne.

Stejarul negru (Quercus tinctoria) şi Stejarul roşu (Quercus rubra)

Pot fi folosiţi extern. Quercus robur poate fi utilizat atât intern cât şi extern.
Frunzele de stejar (culese înainte de Sânziene - 24 iunie) sunt pregătite pentru spălături pentru a trata infecţiile vaginale - se pune o lingură de frunze într-un litru de apă fiartă şi se lasă timp de 30 de minute.
Un ceai de muguri de stejar este un tonic excelent pentru ficat - puneţi 2 linguriţe la o cană de apă fiartă şi lăsaţi să se infuzeze 20 de minute. Se fierbe scoarţa pentru unguente utile în caz de hemoroizi.
Părţi folosite: coaja interioară şi frunze tinere. Pentru frunze se folosesc 2 linguriţe la cană şi se infuzează 20 de minute, pentru scoarţă se utilizează o lingură pentru o cană şi se fierbe la foc mic timp de 20 de minute.
Utilizări magice: stejarul este un copac al soarelui. Druizii nu sărbătoreau dacă nu erau în prezenţa unui stejar, tisa, frasin, sau a altui copac sacru. Stejarul simbolizează abundenţă, fertilitate, longevitate, protecţie, precum şi capacitatea de a rezista iluminării conştiinţei spirituale în timp ce restul este adânc înrădăcinat în material.
Toate părţile copacului sunt obiecte puternice de protecţie, care aduc vindecare. Baghetele magice se fac şi din lemn de stejar. Ghindele aduc fertilitate şi abundenţă - cele culese pe timp de noapte deţin cele mai mari puteri de fertilitate. Se poartă o ghindă pentru noroc. Druizii şi preotesele ascultau foşnetul frunzelor de stejar pentru mesajele divinatorii. Frunzele de stejar arse purifică atmosfera.
Ghindele atrag bani, iar lemnul se arde pentru sănătate, energie, forţă, putere, protecţie, apărare, bani şi afaceri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu